Makaron ryżowy z warzywami

Kiedyś robiłam zupy kremy żeby przemycić warzywa do diety moich córek, teraz ....wystarczy zaproponować azjatyckie i przejdzie wszystko. Składniki 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/3 - 1/2 brokuła 1 marchewka 1 ząbek czosnku to wszystko podsmażyć na oleju kokosowym Makaron ryżowy przygotować wg przepisu, zazwyczaj 10 minut w gorącej wodzie oraz sos oparty na maśłe orzechowym , tak na przykład 1 łyżka masła orzechowego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku starty kawałek imbiru 1/3 szklanki wody Jak mamy podsmażone wrzywa i gotowy makaron to dorzucamy go wraz z sosem na patelnie i chwilę razem smażymy. Potem posypujemy sezamem, i szczypiorkiem jak wyjdzie suche to można jeszcze podlać olejem sezamowym. Samo zdrowie - warzywa al dente i bezglutonowe , jakby się uprzeć . A jakby jeszcze bardziej się uprzeć to można zacząć od posmażenia piersi z kurczaka i potem dalej wg przepisu.

Komentarze

Prześlij komentarz