Makaron w kremowp-paprykowym sosie

Kuchnia włoska wniosła wiele pomysłów i sposobów na podawanie nudnego makaronu. Nie wiem czy liczba kombinacji jest skończona. Ja choćbym nie chciała to i tak co rusz trafiam na nowy przepis i ....czasem wydaje mi się wart powtórzenia. Jak ta wersja, która zaintrygowała mnie dodatniem ..miodu do sosu. Makaron Penne Czerwona cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, 1 łyż wędzonej papryki i ostrej/słodkiej papryki koncentrat pomidorowy garść pomidorków koktailowych 1 łyż miodu Łyżka czubata Maskarpone zielona pietruszka suszone pomidory Na oliwe podsmażamy cebulę oraz zmiażdżone ząbki czosnku, dodajemy przyprawy a następnie koncentrat pomidorowy, suszone pomidory oraz koktailowe, dodajemy wody i dusimy około 10 minut. Potem dodajemy maskarpone i miód, udgotowany al dente makaron i zieloną pietruszkę, mieszamy i się delektujemy to naprawdę jest wyborny przepis

Komentarze

  1. Sos paprykowy...jkoś nie postrzegałem papryki jako warzywo z którego robi się sos.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz