Pad THAI z kapustą pekińską

Wraz z zainteresowaniem Azją i jedzenie azjatyckie pałeczkami w moim domu stało się normą. Szybko i smacznie i nawet z warzywami ;) 100 g makaronu sojowego lub ryżowego 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych lub innego roślinnego 2 łyżeczki obranego i drobno startego imbiru 2 ząbki czosnku kawałek papryczki chili 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula 100 g pora 2 jajka 6 - 10 krewetek 200 g kiełków fasoli mung 250 g kapusty pekińskiej SOS: 1 i 1/2 łyżki octu ryżowego 3 łyżki sosu rybnego 1 i 1/2 łyżki pasty tamaryndowej (lub soku z limonki) 3 łyżeczki miodu lub syropu klonowego/z agawy 1/2 łyżeczki płatków chili DO PODANIA: garść mięty lub kolendry, limonka, 4 łyżki prażonych orzeszków ziemnych

Komentarze

  1. Używasz w domu pałeczek?????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, mamy nawet specjalne do wielokrotnego użytku , znaczy nie drewniane

      Usuń

Prześlij komentarz