Naleśniki ze szpinakiem

Tak wiem, szpinak jest fe....ale tylko dlatego, że nie jadłeś mojego szpinaku ;) w każdym razie moje córki lubią i to bardzo, ale z zastrzeżeniem, że nie w szkolenj stołówce ;) tylko u mamy a o naleśniki ze szpinakiem same się prosiły i prosiły się długo , bo ja nie lubię piec samych naleśników ;) aż moja starsza córka usmażyla i zadała pytanie : to teraz już zrobisz? ze szpinakiem ? Naleśnik - ciasto standard - mleko, mąka, jajko Farsz: szpinak mlody w liściach czosnek śmietana starty ser masło sól na maśle posmażamy młode listki szpinaku z przeciśniętym prze praskę czosnkiem, jak zwiędną dodajemy śmietanę, jak zacznie się gotować solimy i dodajemy startego sera żółtego raczej o łagodnym smaku , by skleił konsystencję nakładamy na placki i można , ale nie trzeba raz jeszcze obsmażyć ostatnio dodałam kurczaka, obsmażonego tuż przed dodaniem szpinaku.... nie zepsuło smaku ;) ale wg dziewczyn lepsze bez

Komentarze

  1. Nic nie poradzę,że polski szpinak kojarzy mi się z zieloną paciają ;-(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. uwierz na słowo, potrafi być pyszny gdy nie jest tą paciają... pod warunkiem że lubisz lekko czosnkowy aromat

      Usuń
  2. Sos czosnkowy lubię; tej zielonej brei-nie ;-(

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz