Ciecierzyca z porem

Ciecierzycę najzwyczajniej bardzo lubię. Ugotowaną potrafię wcinać sote jak chipsy do wieczornego filmu. Nieomieszkuję przetestować każdeo przepisu, który wpada mi w rękę i ma w składnikach te kuleczki. Ten przepis to prawie gotowiec ;) na ciepło i na zimno ..jako pełnowartościowe danie, dodatek zamiast ziemniaków albo do skubania do ulubionego serialu Ciecierzyca z porem Czas: 10 minut Porcje: 2 SKŁADNIKI 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub ciecierzycy z puszki 1 duży ząbek czosnku ok. 10 cm kawałek pora 2 łyżki oliwy opcjonalnie: płatki ostrej papryczki PRZYGOTOWANIE Pora kroję w plasterki i wrzucam na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażę na średnim ogniu przez ok. 3 minuty. Czosnek bardzo drobno kroję i dorzucam na patelnię. Smażę przez kolejne 3 minuty. Dodaję na patelnię ciecierzycę, mieszam i smażę jeszcze przez 4 minuty.

Komentarze

Prześlij komentarz