przepis ten zapisałam wieki temu, w jakimś programi Edyta Bartosiewicz podawała swój specjał.
Wołowina ? prawie nieobecna na polskich stołach, zielony pieprz i...te szparagi .....
dopiero w Lux przepis doczekał się realizacji ;) marynata jest świetna
ja lubię krwisty ;) i zamiast polędwicy antrykot
i zapomniałam fotek zrobić po usmażeniu
A nie dziw się .Wołowina jest dość droga; sami preferujemy wieprzowinę i kurczaka.
OdpowiedzUsuńpo Polska to kraj świni....
Usuńi tanich hodowanych na hormonach kurczaków
pamiętam jak po przeprowadzce do Lux, uczyłam się z jedną Francuzką języka - twierdziła, że zapachu wieprzowiny nie trawi, że coś okropnego. Ja byłam zdziwiona, no jak takie pyszne pieczyste...teraz ją doskonale rozumiem- wieprzowina śmierdzi...ma taki charakterystyczny smrodek... mogę zjeść tylko z grila albo kiedy nie czują zapachu jak się ją przygotowuje. WIęc jej nie gotuję w ogóle.
A za kurczakami nie przepadam, wolę indyka, ale bywa na moim stole, ale tylko halal ....bo wiem, że poza niehumanitarnym ubojem, nie są faszerowane hormonami
naprawdę inny smak mięsa
lubię wołowinę i jagnięcinę