Polędwica w pieprzu



przepis ten zapisałam wieki temu, w jakimś programi Edyta Bartosiewicz podawała swój specjał.
Wołowina ? prawie nieobecna na polskich stołach, zielony pieprz i...te szparagi .....

dopiero w Lux przepis doczekał się realizacji ;) marynata jest świetna
ja lubię krwisty ;) i zamiast polędwicy antrykot
i zapomniałam fotek zrobić po usmażeniu 




Komentarze

  1. A nie dziw się .Wołowina jest dość droga; sami preferujemy wieprzowinę i kurczaka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. po Polska to kraj świni....
      i tanich hodowanych na hormonach kurczaków

      pamiętam jak po przeprowadzce do Lux, uczyłam się z jedną Francuzką języka - twierdziła, że zapachu wieprzowiny nie trawi, że coś okropnego. Ja byłam zdziwiona, no jak takie pyszne pieczyste...teraz ją doskonale rozumiem- wieprzowina śmierdzi...ma taki charakterystyczny smrodek... mogę zjeść tylko z grila albo kiedy nie czują zapachu jak się ją przygotowuje. WIęc jej nie gotuję w ogóle.
      A za kurczakami nie przepadam, wolę indyka, ale bywa na moim stole, ale tylko halal ....bo wiem, że poza niehumanitarnym ubojem, nie są faszerowane hormonami
      naprawdę inny smak mięsa

      lubię wołowinę i jagnięcinę

      Usuń

Prześlij komentarz