Internety podbijają nowe diety. Tym razem głoszące jedz białko. 30 g / 1 kg masy ciała. Produkty wysokobiałkowe uratują cię przed nadwagą i insulinoopornością. Mody się zmieniają, kilkanaście lat tenu wysokobiałkową dietą była dieta Dunkana, odrzegnywana teraz od czci i wiary, bo duze ilości białka uszkadzały nerki. Gdzie więc prawda ? ano w umiarze. i różnorodności. Ale białko podtrzymuje sytość. Podobnie jak tłuszcz dodaje smaku. Jedno i drugie powinno się znaleść w diecie. I tak , skusiłam się na ten wysokobiałkowy sos, bo czasem, dlaczego nie. Zwłaszcza że jest naprawdę dobry. i jest sposoben dla mojej opornie jedzącej warzywa córki przemycić je w postaci kremowego sosu.
A potrzebujemy
1 cebula, posztkować i zeszklić na maśle
1 cukienię też dodać na tą patelnię i garść młodego szpinaku
i potem 1 serek wiejski, wraz z zawartocią patelni wrzucić do blendera i zmiskować, dodając jeszcze parmezanu, soli i trochę pieprzu.
Dodać do ugotowanego makaronu. I właściwie to wszystko, posypać parmezanem, ale moja wersja niewegetarianśkia, wyciągnęłam jeszcze z lodówki już podsmazonego z cebulą czerwoną kurczaka i podsmązyłam i wyłożyłam też na makaron i ....ten kurczaczek lekko pieprzny, lekko parmezanowy robił robotę.
Ok skoro o dietach-poproszę coś na redukcję wagi, zbiccie złego cholesterolu i podbicie dobrego
OdpowiedzUsuń10 tys kroków dziennie i zacząć od wybierania wartościowego jedzenia, nie najtańsze dyskontowe wypełnianie chemią - i cudów nie ma redukcja . czyli żrej mniej kalorii
Usuń