Łosoś miodowy z sałatką quinoa

Ryby były i zawsze będą na moim stole. Na milion sposobów. Tutaj miodowo- paprykowy dressing urozmaica smak ryby, a quinoa czy słynna już komosa ryżowa jest świetnym dodatkiem do sałatek. Lecimy z wykonaniem Łosoś - smarujemy dressingiem wykonanym z miodu, odrobiny oliwy oraz przypraw - wędzonej papryki, czosnku granulowanego , soli i odrobiny pieprzu. i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Nie przesuszamy, musi sie piec " odpowiednio" oraz sałatka to 2 awocado, pomidorki koktailowe, czerwona cebula, baby-szpinak oraz ugotowana quinoa , polana winegretem zrobionym z soku z limonki, oliwy z oliwek, ciut pieprzu i soli . Szybko i mega smacznie. I w myśl zasady - jedz tęczę

Komentarze

  1. Owszem fajne ale jak się trafią na przecenie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. coż wolałabym dobry obiad od 75 pary portek ;) ale to moje zdanie

      Usuń

Prześlij komentarz