Gnocci z kurczakiem, szparagami i suszonymi pomidorami

Ostatnio jestem mistrzynią szybkiej jednogarnkowej kuchni. Zabiegani jesteśmy bardzo, wykończenie mieszkania obok pracy pochłania sporo czasu, a jeść trzeba. A na wiosnę najlepiej szparagi, które kocham miłością ogromną Gnocci gotowe 500-1000g w zależności od liczby osób pezy stole filet z kurczaka , uwaga powyższa dotyczy się proporcji, podsmażam na oliwie z granulowanym czosnkem, papryką słodką pieczarki cebula pęczek szparagów 1/2 słoika suszonych pomidorów serek philadelphia parmezan zielona pietruszka Na oliwie podsmażam kurczaka z przyprawami , dodaję poszatkowaną cebulę, pieczarki, szparagi i dalej posmażam, dodaję gnocci wlewam wodę i duszę pod przykryciem, by doszły kluski . potem tylko dodaję poszatkowane suszone pomdory , serek i mieszam do połączenia składnikow. na talerzu posypuję parmezanem i zieloną pieruszką

Komentarze

Prześlij komentarz