Ostatnio jestem mistrzynią szybkiej jednogarnkowej kuchni. Zabiegani jesteśmy bardzo, wykończenie mieszkania obok pracy pochłania sporo czasu, a jeść trzeba. A na wiosnę najlepiej szparagi, które kocham miłością ogromną
Gnocci gotowe 500-1000g w zależności od liczby osób pezy stole
filet z kurczaka , uwaga powyższa dotyczy się proporcji, podsmażam na oliwie z granulowanym czosnkem, papryką słodką
pieczarki
cebula
pęczek szparagów
1/2 słoika suszonych pomidorów
serek philadelphia
parmezan
zielona pietruszka
Na oliwie podsmażam kurczaka z przyprawami , dodaję poszatkowaną cebulę, pieczarki, szparagi i dalej posmażam, dodaję gnocci wlewam wodę i duszę pod przykryciem, by doszły kluski .
potem tylko dodaję poszatkowane suszone pomdory , serek i mieszam do połączenia składnikow.
na talerzu posypuję parmezanem i zieloną pieruszką
Makaron tak.kurak tak.szparagi nie
OdpowiedzUsuńtu akurat są kluski
Usuń