Gnocci z boczkiem i cukinią

Raz jeszcze w tym tygodniu gnocci w 15 minut Gnocci Boczek cukinia śmietanka 30 % przyprawy - suszony boczek, papryka, sól i pieprz gorgonzola zielona pietruszka Na patelni podsmażam boczek, dodaję cukinię pokrojoną najlepiej w dlugie plastry ( to nie moje zdjęcie) po chwili dodaję gnocci - ilośc zależy ile osób mam tym wyżywić ;) potem trochę wody i śmietanki i przykrywamy aż gnocci , tyle dusimy i gnocci potrzebują by się ugotować 8-12 minut zazwyczaj, potem wrzucam pointe final czyli gorgonzolę ( w ostateczności może być i camembert ) posypuję zieloną pietruszką, ja czasem jeszcze parmezanem i lecę z tym na stół

Komentarze

  1. Cukinię lubi tylko Gosia.ja sporadycznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wszystko jest kwestią przygotowania .....ja do szpinaku przekonałam mojego teścia

      Usuń

Prześlij komentarz