Raz jeszcze w tym tygodniu gnocci w 15 minut
Gnocci
Boczek
cukinia
śmietanka 30 %
przyprawy - suszony boczek, papryka, sól i pieprz
gorgonzola
zielona pietruszka
Na patelni podsmażam boczek, dodaję cukinię pokrojoną najlepiej w dlugie plastry ( to nie moje zdjęcie)
po chwili dodaję gnocci - ilośc zależy ile osób mam tym wyżywić ;)
potem trochę wody i śmietanki i przykrywamy aż gnocci , tyle dusimy i gnocci potrzebują by się ugotować 8-12 minut zazwyczaj, potem wrzucam pointe final czyli gorgonzolę ( w ostateczności może być i camembert )
posypuję zieloną pietruszką, ja czasem jeszcze parmezanem i lecę z tym na stół
Cukinię lubi tylko Gosia.ja sporadycznie
OdpowiedzUsuńwszystko jest kwestią przygotowania .....ja do szpinaku przekonałam mojego teścia
Usuń