Ostatnio internety podbija pinsa z dodatkami. Pinsa to coś pomiędzy pizzą, a foccacią. rodzaj pieczonego drożdzówego placka, który rumieńców nabiera w oprawie. Świetny pomysł na kolację. Ja pinsę kupuję, albo ...robię na grzance jak mam czerstwe pieczywo. bo czasem na szybko trzeba coś przygotować. A dodatki to już co lodówka dała, albo specjalnie skomponowane
tym razem posłam w chorizo , bo te musiałam skoczyć
Chorizo podsmażamy, dodajemy pokrojone koktailowe pomidorki ( też już więdły ) , czosnek i razem posmażamy dodając jakieś zioła- najlepiej świeżą bazylię,
i komponujemy naszą kanapkę
Grrzanka - burata- salsa - świeże zielone i ...czego chcieć więcej.
Pinsa to coś pomiędzy pizzą, a foccacią. rodzaj pieczonego drożdzówego placka, który rumieńców nabiera w oprawie. nie chcę się czepiać ale podobne do tego zapiekanki to w polsce są od dawna...
OdpowiedzUsuńhmmmm ja innych niż na bagietkach długo nie znałam, ale każdy placek inny. temu bliżej do gruzińskiego chaczapuri niż takich np cebularzy. Poza tym tzw bida kuchnia zawsze opierała się na prostych składnikach, pod każdą szerokością geograficzną
Usuń