Fajita z kurczaka

Mamy ostatnio fazę na fast foody. Na kolację lepiej zjeść pizzę czy fajitę niż nudne kanapki. Więc zgłąbiam temat i serwuję zdrowe i szybki fast foody domowo przygotowane, z duża ilością warzyw. Czemu nie. Fajita to danie z pogranicza meksykańsko-teksańskiego. Odpowiedź na arabską schoarmę ;) Jest moc. 2 filaty z kurczaka pokroić w kostke 3 papryki ( czerwonam zielona i żółta) pokroić w piórka 1 cebula czerwona, też w piórka i przyprawy = słodka papryka, kminek, pieprz, sól, oregano, kolendra, cukier, chilly, czosnek granulowany, oliwa z oliwek i wszystki razem wymieszać, i wstawić na 200 st do piekarniaka na 20 minut. Można podawać na talerzu z kawałkami awokado, kwaśną śmietaną i np quinoa - jak bowl albo zawinąć we wrapa - wysmarowanego guacamole, jogurtem naturalnym ja dodaję jeszcze ogorka zielonego do jogurtu, poszatkowaną sałatę lodowa albo pekińską, sriraczę bo lubimy jak jest hot i kto rządzi na dzielni ? budy z fast foodami się chowają ;)

Komentarze

  1. Jednogarnkowe, dużo przypraw ładnie ygląda-może być

    OdpowiedzUsuń
  2. This chicken fajita recipe sounds delicious and so much healthier than fast food takeout! The combination of spices and fresh veggies makes it both flavorful and nutritious. Love the idea of serving it in a bowl or wrap for a customizable meal. Definitely a great way to satisfy a craving while keeping it homemade and fresh! Thanks for sharing!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz