Fasolka szparagowa na kremowym tofu

Musze zaczác robic zdjecia ;) Zielona fasolka i przyjaciele czyli z ogórkiem i cukinią na kremowym tofu. Lato trwa! Zabawa! PRZEPIS 1 kostka tofu (u mnie silken jedwabiste ) Sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki tahini Ew 3 łyżki mleka roślinnego 2 garści zielonej fasolki 1 cukinia 1 górek 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżki octu owocowego Koperek Sól pieprz Oliwa Zioła parmezan W pojemniku umieść tofu. Dodaj sok z cytryny oraz tahini. Jeśli używasz zwykłego tofu podczas blendowania przyda się kilka łyżek mleka roślinnego. Niech konsystencja będzie kremowa . Fasolkę oczyść . Wrzuć do gotującej się osolonej wody. Gotuj 5 minut . Cukinie pokrój w dużą kostkę . Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Smaż aż będzie rumiana. Następnie przenieś cukinie na bok i podsmażaj fasolkę . Niech także się zarumieni . Można dodać ostrej papryki lub peperoncino. W misce połącz musztardę , syrop i ocet. Wymieszaj. Dodaj pokrojonego ogórka , usmażoną cukinie i fasolkę. Wymieszaj . Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek . Na talerzu rozprowadź krem z tofu. Zetrzyj skórkę z cytryny i lekko posól. Ułóż zielone warzywa a na koniec przykryj je pięknym kopcem parmezanu, ziół i jadalnych kwiatów .

Komentarze

Prześlij komentarz