Jak nie szparagi to truskawki ;) męczę na każdą stronę. Albo inaczej - owocne świetnie też sprawdzają się na nie deserowo. Ta sałatka jest efektowna.
garść szpinaku sałatkowego "baby"
100 g mozzarelli w kulce
100 g truskawek
100 g jogurtu naturalnego
SOS BALSAMICO Z DŻEMEM:
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka dżemu truskawkowego
3 łyżki oliwy extra
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE
Przygotować sos balsamiczny mieszając składniki w miseczce. Do salaterki włożyć opłukany, osuszony szpinak, pokrojone truskawki i pokrojoną lub poszarpaną mozzarellę, skropić jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i polać sosem.
Dokładnie ;-) jak fajne danie z truskawkami-to wsadziłaś szparagi....
OdpowiedzUsuńnie szparagi, szpinak ;)
Usuń