Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Jak nie szparagi to truskawki ;) męczę na każdą stronę. Albo inaczej - owocne świetnie też sprawdzają się na nie deserowo. Ta sałatka jest efektowna. garść szpinaku sałatkowego "baby" 100 g mozzarelli w kulce 100 g truskawek 100 g jogurtu naturalnego SOS BALSAMICO Z DŻEMEM: 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka dżemu truskawkowego 3 łyżki oliwy extra sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE Przygotować sos balsamiczny mieszając składniki w miseczce. Do salaterki włożyć opłukany, osuszony szpinak, pokrojone truskawki i pokrojoną lub poszarpaną mozzarellę, skropić jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i polać sosem.

Komentarze

  1. Dokładnie ;-) jak fajne danie z truskawkami-to wsadziłaś szparagi....

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz