Omlet bananowy

Hmmm od kiedy pamiętam moja młodsza córka marudzi przy jedzeniu i te marudzenie dotyczy jedzenia chleba. Pieczywa w całej rozciągłości. Zupełnie nie może zrozumieć, że jada się pieczywo każdego dnia. Na śniadanie i kolację conajmniej. We Francji podają też do obiadu, bo pieczywam wylizuje się wszelkie sosy z talerza. Kaszę manną, kluski na mleku, owsiankę - rano wciąga, ale ileż można ...13 latce trzeba czegoś bardziej konkretnego. Hitem jest Pain Perdu, naleśniki i .....ostatnio wszelkie owsiane wymysły. Jak ten omlet ? placek ? Pieczona owśianka ? Nie ważna nazwa , ważne że wchodzi i szybko się rano robi. 3 banany, 2 jajka, 3 łyżki stołowe płatków owsianych, Sposób przygotowania: Zacznij od zgniecenia banana na gładką papkę. W osobnej misce wbij dwa jajka i dokładnie roztrzep je widelcem. Następnie dodaj papkę z bananów oraz płatki owsiane do miski z jajkami. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj Następnie przygotuj rozgrzaną patelnię. Wlej na nią łyżkę oleju, a na dnie ułóż plastry pokrojonego banana. Teraz wlej całą masę na patelnię. Przykryj ją pokrywką i pozostaw do smażenia przez 8 minut. Po upływie tego czasu przyjdzie pora na obrócenie omletu. Możesz to zrobić, korzystając z drugiej patelni, którą wcześniej posmarowałeś tłuszczem, i przykryj nią omlet na pierwszej patelni. Następnie odwróć całą konstrukcję o 180 stopni, aby omlet znalazł się na drugiej patelni. Ponownie przykryj i smaż przez kolejne 8 minut. Twój omlet bananowy jest teraz gotowy. Podawaj go od razu, ciepłego

Komentarze

  1. Taaa..tylko chleb za dużo to deż wyjdzie efekt "dupko rosły" sami staramy się ograniczać i przeszliśmy na razowce rezygnując z marketowych

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz