Pasta de la Nonna

Kiedy w lodówce już przed wyjazdowa próżnia i trzeba wysprzątać dom z wszelkiej świeżęj żywności ;) wymyśliłam że włoska klasyka zawsze się sprawdzi. Makaron - ja wybrałam spagetti, albo bugattini , ale każdy dobry Pomidorki koktailowe Czosnek Świeża bazylia poszatkować Parmezan Makaron gutujemy al dente , a na oliwie posmażamy pomidorki z czosnkiem , dodajemy ugotowany makaron , podlewamy wodą z makaronu , dodajemy bazylie oraz parmezan. NA talerzu posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu, podlewamy dobrą oliwą i ... Prościej być nie może.

Komentarze

  1. Prawie wszystko rozumiem pomijając bugattini-kojarzy mi się raczej z ettore bugattim a nie makaronem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dla Włochów makaron ma znaczenie, każdy ma swoją nazwę. Bugattini to takie spagetti z dziurką w środku

      Usuń

Prześlij komentarz