Kiedy w lodówce już przed wyjazdowa próżnia i trzeba wysprzątać dom z wszelkiej świeżęj żywności ;) wymyśliłam że włoska klasyka zawsze się sprawdzi.
Makaron - ja wybrałam spagetti, albo bugattini , ale każdy dobry
Pomidorki koktailowe
Czosnek
Świeża bazylia poszatkować
Parmezan
Makaron gutujemy al dente , a na oliwie posmażamy pomidorki z czosnkiem , dodajemy ugotowany makaron , podlewamy wodą z makaronu , dodajemy bazylie oraz parmezan. NA talerzu posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu, podlewamy dobrą oliwą i ...
Prościej być nie może.
Prawie wszystko rozumiem pomijając bugattini-kojarzy mi się raczej z ettore bugattim a nie makaronem
OdpowiedzUsuńdla Włochów makaron ma znaczenie, każdy ma swoją nazwę. Bugattini to takie spagetti z dziurką w środku
Usuń