Tortellini w sosie szpinakowym

Kuchnia dla bardzo zabiegPrzygotowanie: 1. Makaron tortellini ugotować w osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i odstawić na bok. 2. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Na patelni roztopić dwie łyżki masła i zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i cukinię przemieszać. 3. Na patelnię wlać pół szklanki śmietanki i kremowego serka np Philadelphia , wymieszać i zagotować. . Wówczas dodać umyty i osuszony szpinak. Całość dokładnie wymieszać i gotować dosłownie 2 minuty, aż liście szpinaku będą miękkie. Danie doprawić świeżo zmielonym pieprzem do smaku. 4. Ugotowany makaron tortellini połączyć z sosem, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 1-2 minuty. Smacznego!

Komentarze

  1. W końcu coś normalnego i na nasze pensje...Ale żeby nie było tak kolorowo-poproszę o polecenie innego sosu bo szpinaku nie jjemy ;-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz