Makaron z pesto i suszonymi pomidorami

Kontynuują temat błyskawicznych obiadów wartych grzechu. Składniki (2 porcje): •110g makaronu •łyżeczka oliwy •2 ząbki czosnku •20g suszonych pomidorów •3 łyżki pesto •kilka pomidorków •20g parmezanu •kilka listków bazylii •sól •pieprz Makaron gotujemy według opakowania. Odlewamy 4 łyżki wody. Czosnek kroimy w plasterki, pomidory suszone w drobne kawałki, a pomidorki cherry na połówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, solimy go i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory suszone, mieszamy, zalewamy wodą z gotowania makaronu. Po chwili dodajemy pomidorki, smażymy minutę. Następnie dorzucamy makaron, dodajemy pesto i bazylię oraz parmezan. Podgrzewamy wszystko i gotowe.

Komentarze