Sałatka z arbuza i czarnych oliwekk

Lato w pełni. zaskakująco jak arbuz łączy się z pieprzem , czy cebulą.... 1/2 arbuza 2 garście czarnych oliwek bez pestek pół pęczku mięty 80-100g sera feta 1 czerwona cebula sok z połowy cytryny 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu sól oraz pieprz Przygotowanie sałatki z arbuzem Dobrze schłodzonego arbuza (najlepiej takiego bez pestek) pokrój w równą kostkę, to samo zrób z serem feta. Następnie poszatkuj w piórka czerwoną cebulę, pokrój oliwki oraz poszarp świeżą miętę. Całość wrzuć do dużej miski. Przygotowanie sosu Cztery łyżki oliwy wymieszaj z jedną łyżeczką miodu oraz dodaj sok z połowy cytryny. Wymieszaj całość oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej obficie sałatkę z arbuzem sosem i serwuj dobrze schłodzoną.

Komentarze

  1. Ciekawe połącenie-arbuza owszem, bardzo lubimy ale zrobić z niego saatkę na ostro...nie pomyślałbym

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz