bo dobra pasta to zawsze dobry pomysł
Spaghetti 300 g
Pomidorki koktajlowe 500 g
Awokado 2 szt.
Limonka 2 szt.
Czerwona cebula 1 szt.
Olej 5 łyżek
Papryka ostra 1 łyżeczka
Natka 1 łyżka posiekanej
Mięta 1 łyżka posiekanej
Pieprz
Przygotowanie:
Posiekaj cebulę, pomidorki przetnij na połówki. Awokado obierz, pokrój w kostkę, skrop połową soku z limonki. Wstaw wodę na makaron.
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj pomidorki i ostrą paprykę, smaż razem przez 4-5 minut.
Dołóż odcedzony makaron, kostki awokado i zioła, wymieszaj. Przed podaniem oprósz pieprzem.
To akurat wygląda interesująco. Chcoiaż za awokado nie prz\epadamy
OdpowiedzUsuńtak, wiem .macie ograniczoną ilośc smaków
Usuńograniczoną...powiedziałbym-inną i inaczej budowaną; zwłaszcza surowkową
OdpowiedzUsuń