Curry z brukselki

jestem zdecydowaná fanká brukselki, więc każdy napotkany przepis na małe kapustki jest wart wypróbowania. Curry też. Brukselka: 400g Cebula: 0.5 duża Czosnek: 1.5 ząbki Cukier: 0.5 łyżeczka Olej: 1 łyżki Orzechy nerkowca: 1 garści Czerwona pasta curry: 1.5 łyżeczki Curry w proszku: 1.5 łyżeczki Mrożony groszek: 200g Pomidory w puszce: 200g Mleczko kokosowe: 200g Sos sojowy: 1 łyżki 1 Ugotuj brukselkę al dente. W międzyczasie pokrój cebulę w kostkę, posiekaj czosnek i smaż w garnku o grubym dnie na średnim ogniu z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. 2 Dodaj orzechy nerkowca oraz pastę i przyprawę curry, wymieszaj i smaż przez 1-2 minuty. Dodaj groszek, pomidory w puszce, mleczko kokosowe oraz sos sojowy. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut. 3 Do garnka dorzuć ugotowaną wcześniej brukselkę, dopraw do smaku solą i... ZAJADAJ. Smacznego!

Komentarze

  1. Hmmm a jak się nie jadło w życiu brukselki? ;-) a maksimum to kapusta stożkowa? ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to wiele się w życiu traci.....nie rozszerzając gamy poznawczej

      Usuń

Prześlij komentarz