Curry z boczniaków

Co zrobi kiedy zima w pełni, a mnie ciągle chce się grzybów? Można posiłkować się suszonymi albo pieczarkami albo sięgnąć po boczniaki. Są idealne do ...zatępowania fileta z kurczaka ;) jako główny składnik. Więc spróbowałam. Zupełnie autorski przepis. 500 g boczniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 mleka kokosowego makaron chow men albo ryż pasta curry zielona papryczka chilly kolendra limonka Klasyk w przygotowaniu- na patelni szklimy cebulę dodajemy rozgnieciony czosnek i pokrojone grzyby. Podsmażamy. Dadajemy pasty curry -1-3 łyżeczek zależy od preferencji ostrości. Zalewany mlekiem kokoswym i chwilę razem gotujemy. dodajemy czuszkę, kolendrę i sok z 1/2 limonki . Gotowe. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem. W wersji drugiej - przygotowanie zajęło mi 12 minut zanim wylądowało na stole

Komentarze

  1. Boczniaki jako filet???? My jak hobbici z kolei-tylko pieczarki....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiem, ze jadasz około 70 procent mniej różnorodnie od nas ;) i po wiele z asortymentu nie siégasz i wcale nie chodzi tylko o warzywa ;)

      Usuń

Prześlij komentarz