Shoarma z boczniaków

a na tapecie dalej grzyby i różnych odsłonach Potrzebne będą : łyżka słodkiej, czerwonej papryki ¼ – ½ ostrej papryki łyżeczka kuminu łyżeczka imbiru ½ czarnego pieprzu ¼ łyżeczki mielonych goździków ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki mielonych nasion kopru włoskiego ¼ gałki muszkatołowej ½ łyżeczki kozieradki szczypta mielonego ziela angielskiego przyprawy wychodzi więcej ;) na tzw zaś albo do shoarmy z kurczaka 250g boczniaków łyżka oleju do smażenia łyżeczka przyprawy do Shoarma + libański chleb lub chlebki pita + warzywa, wedle smaku, do wypełnienia pity [ sałata, zielona cebulka, pomidor, natka pietruszki ] + ulubiony sos [ u mnie jogurt z czosnkiem, odrobiną cytryny, solą i pieprzem ] Wykonanie podzielone na paski boczniaki wrzuć na rozgrzany olej, przypraw solą oraz mieszanką przypraw i smaż do momentu, aż się zarumienią w międzyczasie zagrzej pieczywo i wypełnij warzywami do przygotowanych chlebków nałóż boczniakowej shoarma podawaj z ulubionym sosem

Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. jedz tęczę :) to ostatnio promowane podejscie do odżywiania czyli ma być kolorowo i bogato ( znaczy różnorodnie)

      Usuń

Prześlij komentarz