Makaron z kurkami

Jeszcze nie mam do jesieni, a właściwie dopiero zaczęłam się delektować jej smakami i kurkami i jeszcze nie mam dość 120 g makaronu 250 g kurek 1/3 cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 80 ml śmietanki 30% PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Kurki umyć i osuszyć, większe pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni na oliwie i maśle podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Gdy cebula i czosnek będą zrumienione, dodać kurki, doprawić solą i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 2 minuty. W międzyczasie dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Wlać śmietankę i zagotować, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Włożyć ugotowany i odcedzony makaron i mieszając podgrzewać przez około pół minuty aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić dodatkową solą.

Komentarze

  1. w tym roku ani razu nie jedzone. W ogóle z grzybów to tylko pieczarki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pieczarki to jednak zapachu lasu nie mają ....a tu akturat tanio - wystarczy nazbierać

      Usuń

Prześlij komentarz