Dalej męczę te jedną kapustę kupioną przez męża
ok. 400 g kapusty (np. wczesnej, białej lub pekińskiej)
1/2 główki kopru włoskiego
1/2 marchewki
1/3 cebuli
1 łyżka słodkiego sosu chili
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
1/2 łyżki octu ryżowego (winnego lub soku z cytryny)
sól i pieprz do smaku
Kapustę umyć, dokładnie osuszyć, drobno poszatkować i włożyć do większej miski.
Dodać obraną i startą na małych oczkach tarki marchewkę oraz drobno posiekaną cebulę.
Dodać sos chili, majonez, sos sojowy, ocet ryżowy i wymieszać. Doprawić solą oraz pieprze
;-) dalej męczysz? U nas taka mała kapustka to poszłaby na jeden dwa obiady ;-). A na serio-typowa plastikowa miska wypełniona do 3/4 surówką to pójdzie na dwa obiady dla dwóch osob.
OdpowiedzUsuńnie, już nie ;) 4 potrawy z jednej małej główki . Kapusta nigdy nie była przeze mnie lubiana, a już najmniej czerwona
Usuń