Surówka z białej kapusty z koprem włoskim i słodkich chilly

Dalej męczę te jedną kapustę kupioną przez męża ok. 400 g kapusty (np. wczesnej, białej lub pekińskiej) 1/2 główki kopru włoskiego 1/2 marchewki 1/3 cebuli 1 łyżka słodkiego sosu chili 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 łyżki octu ryżowego (winnego lub soku z cytryny) sól i pieprz do smaku Kapustę umyć, dokładnie osuszyć, drobno poszatkować i włożyć do większej miski. Dodać obraną i startą na małych oczkach tarki marchewkę oraz drobno posiekaną cebulę. Dodać sos chili, majonez, sos sojowy, ocet ryżowy i wymieszać. Doprawić solą oraz pieprze

Komentarze

  1. ;-) dalej męczysz? U nas taka mała kapustka to poszłaby na jeden dwa obiady ;-). A na serio-typowa plastikowa miska wypełniona do 3/4 surówką to pójdzie na dwa obiady dla dwóch osob.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, już nie ;) 4 potrawy z jednej małej główki . Kapusta nigdy nie była przeze mnie lubiana, a już najmniej czerwona

      Usuń

Prześlij komentarz