Makaron z hummusem i pomidorkami koktailowymi

to właśnie kuchnia którą lubię- do przygotowania w 20 minut ;) a jenocześnie pełna aromatów i pożywna Makaron: 400g Czerwona cebula: 1 sztuki Czosnek: 6 ząbki Oliwa: 4 łyżki Hummus: 12 łyżek Woda: 12 łyżek Pomidorki koktajlowe: 400g Czarne oliwki: 2 garść Pieprz i sól: do smaku DO PODANIA Świeża bazylia: garść Suszone pomidory: 12 sztuk Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzej oliwę w garnku, pokrój cebulę w piórka, czosnek posiekaj i smaż je przez 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. GOTOWE Do garnka dodaj hummus oraz wodę. Wymieszaj bardzo dokładnie. Gdyby sos był zbyt gęsty, możesz dodać odrobinę więcej wody. Dodaj do niego przekrojone w pół pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Dopraw do smaku. Dorzuć ugotowany makaron, zamieszaj i... ZAJADAJ! Możesz podawać z posiekaną bazylią i pokrojonymi suszonymi pomidorami.

Komentarze

  1. Wygląda toto ładnie;ale nie-bo nie używamy ani hummusu ani suszonych pomidorów

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wiesz co tracisz....hummus to podstawa moich kanapek

      Usuń

Prześlij komentarz