to właśnie kuchnia którą lubię- do przygotowania w 20 minut ;) a jenocześnie pełna aromatów i pożywna
Makaron: 400g
Czerwona cebula: 1 sztuki
Czosnek: 6 ząbki
Oliwa: 4 łyżki
Hummus: 12 łyżek
Woda: 12 łyżek
Pomidorki koktajlowe: 400g
Czarne oliwki: 2 garść
Pieprz i sól: do smaku
DO PODANIA
Świeża bazylia: garść
Suszone pomidory: 12 sztuk
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzej oliwę w garnku, pokrój cebulę w piórka, czosnek posiekaj i smaż je przez 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.
GOTOWE
Do garnka dodaj hummus oraz wodę. Wymieszaj bardzo dokładnie. Gdyby sos był zbyt gęsty, możesz dodać odrobinę więcej wody. Dodaj do niego przekrojone w pół pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Dopraw do smaku. Dorzuć ugotowany makaron, zamieszaj i... ZAJADAJ! Możesz podawać z posiekaną bazylią i pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Wygląda toto ładnie;ale nie-bo nie używamy ani hummusu ani suszonych pomidorów
OdpowiedzUsuńnie wiesz co tracisz....hummus to podstawa moich kanapek
Usuń