Pieczarki Curry Madras

Błyskawiczny obiad ? prosże bardzo. W 20 minut. To oczywiście szybkie curry . u Składniki 20min 2 porcje łyżka pasty curry łyżka oleju do smażenia nieduża cebula 250g białych pieczarek duży ziemniak 150 g liści szpinaku łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki stałej części mleczka kokosowego 500 ml bulionu lub wody Wykonanie na rozgrzanym w garnku oleju zeszklij cebulę, dodaj łyżkę pasty curry i smaż przez minutę, mieszając zalej bulionem/wodą, dodaj pokrojone pieczarki [ ważne, aby nie były przejrzałe – im bielsze i bardziej zamknięte tym lepiej ] oraz pokrojone ziemniaki doprowadź do wrzenia, dodaj mleczko kokosowe, koncentrat i – jeśli używasz wody – przypraw do smaku solą gotuj do momentu, aż warzywa zmiękną, po czym dodaj szpinak i pogotuj jeszcze chwilę, aż straci swoją objętość Podawaj solo, z ryżem lub z pieczywem

Komentarze

  1. No...w końcu rzecz w pełni akcepowalna i często jedzona..nie przymierzając pieczarki wcinamy jak hobbici;aczkolwiek cześćiej w wariancie Gosi jako duszone z dużą ilością przypraw.
    z tego co podajesz w składnikach próżno u nas szukać i mleczka kokosowego i pasty curry; no dobra w zamian za to mamy giga ilość przypraw.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zaczynam podejrzewać że mieszkasz w Polsce z czasów PRL

      Usuń
  2. Biorąc pod uwagę co się tu dzieje to prl to synonim cudu gospodarczego i społecznego...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz