Spagetti z zielonym groszkiem i pomidorkami

Szybkie jedzenie nie znaczy byle jakie. czas przygotowwania, tyle ile się gotuje makaron. 11 minut Składniki: 2 porcje makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) 4 łyżki oliwy z oliwek 4-5 ząbków czosnku 10 pomidorków koktajlowych garść mrożonego groszku 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością) garść rukoli sól, pieprz, oregano Wykonanie: Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam oliwę i delikatnie podsmażam czosnek (uważam żeby nie przypalić). Dodaję pomidorki przekrojone na pół i mrożony groszek. Podsmażam 5-10 min. Dodaję przyprawy. Ugotowany makaron wrzucam do patelni i mieszam

Komentarze

Prześlij komentarz