tu musi być anegdota.
Wieki temu jako pierwszą potrawę z owocami morza wprowadziłam ten oto makaron. Mnie zasmakował i robiłam go jako ekstra danie. Wyprowadziłam się w Beskid Mały, mieszkanko było nieco do remontu, i ów remont robił mój brat. Razem z kolegą malowali, przestawiali, składali meble
a ja ....ugotowałam im obiad.
Zjedli ze smakiem i ti komentarz mojego brata
dobre to mięsko, takie delikatne, co to było ? indyk?
nie krewetki
o fuj, gdybym wiedział to bym nie jadł
ale smakowało ?
nawet bardzo ;)
składniki
krewetki koktailowe
filet z kurczaka, indyka
pieczarki
makaron
makaron gotujemy zgodnie z przepisem, resztę podmażamy na patelni , potem razem mieszamy i zjadamy i tyle
Taaa...w polsce nadal popularnie mówi się na krewetki-robaki, za sprawą ceny nie próbowałem,ale..czemu nie; kiedyś mięso rekina smakowało mi .
OdpowiedzUsuńnajlepiej zaczyna od koktailowych...z innych anegdot wokół tej potrawy- kiedyś moja 2 letnia córka wyjadała z niej same krewetki
Usuń