Tajska zupa z krewetkami i łososiem

Oj tak....jak zrobić sobie boską ucztę w 20 minut ? sięgając po kuchnię tajską. Zawsze ! Krewetki dzwonko łososia posolić dodać pokrojone 2 ząbki czosnku i starty imbir, łyżkę oleju roślinnego , odstawić potem podsmażyć krótko na patelni i na chwiłe przed dadać łyżkę ziaren sezamu makaron fasolowy- przygotować bulion tajski - litr wody, marchewka, por, kolendra, papryczka, czosnek, imbir, olej sezamowy, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżka octu ryżowego -1/2h pogotować i do miseczki dać makaron, podsmażone krewetki z łososiem, zalać biulionem dodając szczypior bądź świeżąkolendrę i polać łyżką oleju sezamowego oj....uwielbiam

Komentarze

  1. Nie no;ale nie uwierzę, że od momentu wyciągniecia pierwszej deski/noża z szuflady zrobisz takie cudo w 20 minut.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zależy jak szybko oskubiesz krewetki
      ale tak ...20 minut

      Usuń

Prześlij komentarz