Wywołana klasyka kuchni włoskiej. Spaghetti alla Carbonara.
Z tym daniem mamy własną historię. Moje młodsze dziecko należy do tych konserwatywnych w smakach- nie za dużo przypraw i najlepiej jak zawsze smakuje tak samo i tak jak u mamy ;).
Carbonara była jedynym zajadanym przez nią spaghetti, bo sos pomidorowy był beee . Jadając w mieście szukaliśmy zawsze włoskich resto i wywieraliśmy zawsze dla niej Carbonarę. Nawet jeżeli była poza menu dziecięcym.
Myśleliśmy że wakacje we Włoszech będą proste. W końcu to Włochy - ojczyzna makaronów.
A tu....w żadnej resto nie było Carbonary !!! W końcu w której resto sympatyczny restaurator nam wyjaśnił - że nie gotuje jej się latem. Bo jaja , bo za ciepło ...
Ale widząc łzy w oczach dziecka....przygotował ;) bo Carbonara to jest to, a Włosi kochają bambini
a tu Ciebie zskocze-spagetti może być pod dowolnym wriantem; i z sosem pomidorowym i carbonara-lubimy każde.
OdpowiedzUsuńno ale przy putansce wybrzydzałeś ;)
Usuń