Głód i brak czasu to nie powinna być wymówka by jeść byle co. Warto zdrowo. 20-25 minut wystarczy by wyczarować to danie.
- kasza gryczana -
- oliwa lub olej kokosowy
- batat
- mała cebula
- ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- por
- 1/2 papryczki chili
- szczypiorek
- Kaszę gryczaną ugotować i odcedzić.
- Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, dodać obranego i pokrojonego w małą kosteczkę batata i smażyć go przez ok. 5 minut aż zmięknie, w międzyczasie co chwilę zamieszać.
- Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, pokrojony na plasterki czosnek oraz tymianek. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 2 minuty.
- Przesunąć zawartość patelni na bok i w wolne miejsce dodać łyżkę oliwy i drobno pokrojonego pora. Smażyć pod przykryciem przez ok. 5 minut, od czasu do czasu zamieszać, w międzyczasie doprawić solą i pieprzem.
- Dodać pokrojoną papryczkę chili i ugotowaną kaszę, wymieszać i wszystko razem podgrzać. Posypać szczypiorkiem i podawać.
por????????? ;-((((((((((((
OdpowiedzUsuńnie żartuj , pora też nie lubisz ?:::)__
Usuń