Przejdź do głównej zawartości
SKŁADNIKI
- garść roszponki
- 1 pomidor
- 1/4 małej cebuli
- 125 g mozzarelli (białej, w kulce, z zalewy)
- 100 g tuńczyka w oliwie
- ok. 10 czarnych oliwek
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- 1/3 łyżeczki suszonego oregano
- sól i świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Pomidora umyć i pokroić na kawałki.
- W salaterce ułożyć roszponkę, pokrojonego w większe kawałki pomidora i drobno posiekaną cebulę. Doprawić solą.
- Mozzarellę wyjąć z zalewy, podzielić na mniejsze części i ułożyć na sałatce. Dodać kawałki tuńczyka, po wierzchu posypać oliwkami.
- Sałatkę skropić oliwą, doprawić suszonym oregano, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz