Makaron z kurkami i szpinakiem


Inspiracje na kurki wzięłam Kwestii Smaku, patrząc wyłącznie na zdjęcie ;)
teraz czytam przepis i.... moja wersja jest bezmięsna i bezśmietanowa ;)
nie mniej pyszna i lekka, idealna na obiad w upalny, letni dzień


  • 100 g makaronu
  • 200 g kurek
  • 100 g szpinaku
  • 1/2 młodej cebuli


PRZYGOTOWANIE

  • Makaron ugotować al dente 
  • Na dużej patelni na oliwie i maśle podsmażyć lekko rumieniąc pokrojoną w kosteczkę cebulę 
  • Dodać kurki i mieszając smażyć na dużym ogniu przez ok. 2 minuty. Dodać szpinak, wymieszać i chwilę podgrzewać aż zwiędnie.
  • Dodać odcedzony makaron, wymieszać i podać 
  • z parmezanem 

Komentarze