Hiszpański kociołek



taka hiszpańska odmiana leczo
bo z Chorizo zamiast kiełbasy

ale trochę jak ratatoille - bo z czosnkiem i ziołami
bo prawda z oregano zamiast tymianku

i jeszcze dodatek ciecierzycy.....

pomysł zaczerpnięty z Kwestii smaku

grunt że bardzo dobre i można wykorzystać chorizo kupione do paelli  ;)

Komentarze

  1. A leczo czasem robisz? Bo u nas dość często gości na stole.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak robię :) była to jedna z pierwszych na swoim popisowych potraw
      kiedy uczyłam się gotować i wyzwoliłam od polskiej kuchni
      całe życie byłam niejadkiem, nie lubiłam jeść- teraz mogę powiedzieć , że chyba wynikało to z tego, że nie lubię kuchni polskiej ;)
      schabowego nie cierpiałam, żur i kapuśniak był zmorą ....słynne śląskie kluski z roladą i czerwoną kapustą mogły się ograniczyć do rolady....
      teraz owszem chętnie jadam.... kiedy jestem w Polsce.
      i doceniam.... bo to kuchnia, którą chętnie jadają moje dzieci ( proste smaki , bez ziół i aromatycznych przypraw ) jakoś tak w genach mają, zwłaszcza mizerię ;) rosół

      Usuń

Prześlij komentarz