taka hiszpańska odmiana leczo
bo z Chorizo zamiast kiełbasy
ale trochę jak ratatoille - bo z czosnkiem i ziołami
bo prawda z oregano zamiast tymianku
i jeszcze dodatek ciecierzycy.....
pomysł zaczerpnięty z Kwestii smaku
grunt że bardzo dobre i można wykorzystać chorizo kupione do paelli ;)
A leczo czasem robisz? Bo u nas dość często gości na stole.
OdpowiedzUsuńtak robię :) była to jedna z pierwszych na swoim popisowych potraw
Usuńkiedy uczyłam się gotować i wyzwoliłam od polskiej kuchni
całe życie byłam niejadkiem, nie lubiłam jeść- teraz mogę powiedzieć , że chyba wynikało to z tego, że nie lubię kuchni polskiej ;)
schabowego nie cierpiałam, żur i kapuśniak był zmorą ....słynne śląskie kluski z roladą i czerwoną kapustą mogły się ograniczyć do rolady....
teraz owszem chętnie jadam.... kiedy jestem w Polsce.
i doceniam.... bo to kuchnia, którą chętnie jadają moje dzieci ( proste smaki , bez ziół i aromatycznych przypraw ) jakoś tak w genach mają, zwłaszcza mizerię ;) rosół