Por to mało doceniane warzywo. A szkoda - lekkostrawne, niskokaloryczne, ale za to bogate w witaminy. Ta zupa zyskała uznanie w naszym domu. Nawet wybrednej panny Oli
Potrzebujemy
Por
Cebula
1-2 ząbki czosnku
2 marchewki
kawałek selera
1-2 pietruszki
2 ziemniaki
bulion
sól, pieprz, listki laurowe, ziele angielskie, kumin, bazylia, cząber bądź lubczyk
Przygotowanie
warzywa kroimy , por w całości z częścią zieloną i podduszamy na oleju , zalewamy bulionem
dodajemy przypraw - 3 listki laurowe,5 ziaren ziela , wszystko poza kuminem
jak warzywa będą miękkie dodajemy kumin i miksujemy
podajemy posypane koperkiem, kolendrą, pietruszką... na co mamy ochotę
oraz ziarnami słonecznika, pestkami dynii, siemieniem lnianym ....
Komentarze
Prześlij komentarz