Carpaccio z buraka



Cieniutko skrojony w plastry burak ułożony na talerzu
kawałki brzoskwini
kozi ser
moja wersja z orzechami - słonecznik, pestki z dyni, etc zamiast kaparów
roszpunka vel inna drobna sałata
świeżo mielony pieprz
ocet balsamiczny zagęszczony

później odkryłam, na moim ulubionym blogu kulinarnym wersję ze zdjęcia Zielony Środek

Komentarze

  1. Buraki czerwone-w postaci zasmażanych do mielonego.
    Ale swoją drogą z tym pomysłem na bloga to podpuszczasz Gosię-może warto coś takiego zrobbić? Tylko czy jako nowy blog czy na naszym wrzucać...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. chyba zapomniałam dopisać ,że ten jest wcześniej upieczony w piekarniku.
      zrób osobno, tylko wyślij zaproszenie, nie jako współautor.

      Usuń

Prześlij komentarz